Huis laten ontwerpen

Altijd al een nieuw huis willen hebben dat volledig aansluit op jouw wensen en verlangens? Vraag dan een architect - zoals bijvoorbeeld Roscobouw - om jouw huis te ontwerpen, want ze staan altijd klaar voor jou. Een architect luistert goed naar jouw wensen en verlangens, waardoor je het ideale huis krijgt. Meestal zitten er alleen maar voordelen aan het huren van een architect, denk bijvoorbeeld aan het besparen van geld en tijd.

Kosten

Je huis laten ontwerpen kost natuurlijk een vermogen, maar het bespaart ook geld. Met het huren van een architect kun je toekomstige problemen voorkomen en dit kan veel geld besparen. De prijs voor een architect hangt daarom altijd af van het eindresultaat, maar ook van het soort architect. De kosten voor het huren van een architect liggen gemiddeld tussen de 7.000 en 20.000 euro in, maar dit kan ook afwijken.

Prijsvoorbeelden

Je huis laten ontwerpen gebeurt door middel van een tekenaar. Een architect die alleen modellen en tekeningen maakt van jouw wensen kost ongeveer 7.000 euro. Als je een meer ervaren architect wilt, moet je natuurlijk ook wat meer geld betalen. Er zijn ook architecten die naast tekeningen het definitieve onderwerp produceren. De duurste architecten zorgen naast tekeningen en het definitieve onderwerp ook voor de begeleiding bij het bouwen van het huis. Zo'n architect kost rond de 18.500 euro, maar er zitten veel voordelen aan vast.

Prijsopbouw

De prijs voor een architect komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen, er wordt een simpele prijsopbouw samengesteld om de uiteindelijke prijs vast te stellen. De definitieve prijs voor het ontwerpen is afhankelijk van de volgende zaken:

Wat voor bouw?

Kies je voor een aanbouw, opbouw of nieuwbouw? Deze keuze bepaalt vaak de hoogte van de prijs. De kosten hiervan verschilen namelijk enorm tussen de 2.000 en 12.000 euro in. Het maken van tekeningen voor een aanbouw is bijvoorbeeld goedkoper dan dat van een nieuwbouw.

Wat voor leiding?

Moet de architect alleen tekeningen maken of het gehele proces begeleiden? Deze keuze bepaalt ook grotendeels de prijs voor een architect. Het mag namelijk duidelijk zijn dat het maken van tekeningen goedkoper is dan het begeleiden van de hele bouw. Denk hier dus goed over na en maak niet een te snelle beslissing.

Wat voor architect?

Kies je voor een ZZP'er of een groot architectenbedrijf? De kosten van een zelfstandige is lager dan die van een architectenbedrijf, maar qua ervaring en betrouwbaarheid is een groter bedrijf vaak verstandiger. Vergelijk het verschil in prijzen hiervan via het internet of overige apparatuur.

Delen