Een dakdekker in Enkhuizen

In Nederland hebben de daken het over het algemeen zwaar te verduren. Dat komt door het wisselende klimaat dat we hebben. De daken moeten bestand zijn tegen storm, regen, hagel, sneeuw en warmte. In de wintermaanden kunnen de daken beschadigen door de vorst en de sneeuw en tijdens de warme zomermaanden door de hitte van de zon. Vooral platte daken hebben veel last van de wisselende weersinvloeden. Op platte daken zullen er in verhouding meer lekkages optreden dan op schuine. 

Lekkage plat dak 

Wanneer je een lekkage op een plat dak hebt, kun je proberen de plaats van de lekkage zelf te achterhalen. Wanneer je het zou kunnen vinden, kun je het zelf proberen te maken. Toch zal je vaak zien dat je plaats van de lekkage niet kunt vinden. Dan is het verstandig om een gespecialiseerde dakdekker in te schakelen. Een dakdekker zal bij een plat dak vaak aanbevelen er een nieuwe daklaag op te leggen. In veel gevallen wordt hiervoor bitumen of EPDM gebruikt. Omdat beiden hun voor- en nadelen hebben, kun je, voordat je besluit wat je neemt, het eerst uit laten leggen door de dakdekker. Wanneer je het materiaal hebt uitgekozen, kan het gelegd worden door de dakdekker. Wanneer je het laat leggen door een gespecialiseerde dakdekker krijg je er ook garantie op. Gaat het binnen de garantietijd alsnog lekken, zal het gratis worden gemaakt. 

Schuine daken

Wanneer je een lekkage hebt op een schuin dak kan dat veel oorzaken hebben. Door de wind kunnen dakpannen verschoven zijn. Door vorst kunnen ze gescheurd zijn en zo zijn er meer mogelijkheden waardoor een lekkage kan ontstaan. Ga niet zelfstandig op een schuin dak aan het werk. Het is gevaarlijk en je weet vaak niet wat je moet doen. Een goede dakdekker in Enkhuizen heeft altijd de juiste materialen en stellingen bij. Een goede dakdekker in Enkhuizen zal eerst het dak komen inspecteren om te kijken wat er gedaan moet worden. Wanneer hij het dak gecontroleerd heeft, zal hij alles met je doornemen en de kosten bespreken. Wanneer je vervolgens toestemming hebt gegeven, zal hij het dak repareren. Een schuin dak moet ervoor zorgen dat het hemelwater goed wordt afgevoerd waarbij er geen lekkage mag optreden. Daarvoor moeten alle dakpannen of singles goed aangesloten worden gelegd. Singles zijn bitumen leien. Toch kan er onbewust een lekkage optreden, omdat er pannen of singles scheuren vertonen die tijdens een vorstperiode ontstaan zijn. Deze vormen van dakbedekking kunnen in verschillende uitvoeringen en kleuren worden aangebracht.  Een dakdekker in Enkhuizen zal ook worden ingeschakeld bij een huis met een rieten dak dat een lekkage heeft. Riet dat vooral voor kostbare huizen wordt gebruikt is vaak het werk van een specialistische dakdekker. Wanneer het riet er al langer dan 30 jaar aanwezig is, kan het slijtage gaan vertonen waardoor er lekkages kunnen optreden. Een dakdekker kan aangeven dat repareren niet meer haalbaar is, maar dat er een nieuw dak op moet worden gelegd. Een dakdekker in Enkhuizen kan dus bij verschillende werkzaamheden worden ingeschakeld.

Delen