Waardoor raakt een riool verstopt en wat kun je eraan doen?

Verstopte leidingen zorgen voor veel overlast in huis. Het is een toilet dat niet goed doorspoelt of een afvoerputje dat niet meer werkt. Je wilt hier zo snel mogelijk vanaf en dit voortaan voorkomen. Het is daarom belangrijk om de oorzaak van deze verstoppingen te achterhalen en te weten wat je juist wel en niet moet doen. In dit blogartikel lees je precies wat de oorzaken van deze verstoppingen zijn en wat je eraan kunt doen.

Hierdoor raakt een riool verstopt

De leidingen naar het riool zijn van beperkte grote. Deze zijn gemaakt om water en vloeibare stoffen af te voeren. Wanneer er te veel harde stukken meegaan door deze leidingen, kunnen ze verstopt raken. Denk bijvoorbeeld aan een overmatig gebruik van toiletpapier of etensrestjes die door het afvoerputje gaan. Ook kunnen oliën en sauzen de boel doen verstoppen. Deze kunnen namelijk hard opdrogen in de leidingen. Wil je een verstopping voorkomen? Zorg er dan voor dat je een extra rooster op de afvoerputjes legt. Deze roosters kunnen overtollige etensresten opvangen. Zo gaan ze niet door de afvoer en kun je een verstopping van het riool voorkomen.

Oude leidingen

In oudere woningen komen verstoppingen vaker voor. Dit komt doordat de leidingen ouder zijn en ook veelal smaller. Doordat ze smaller zijn, ontstaat een verstopping natuurlijk veel sneller. Ook slijtage en slecht onderhoud kan voor een verstopping zorgen. Laat jouw leidingen daarom altijd controleren door een specialist, wanneer je vaker last hebt van verstoppingen of een slechte afvoer. Het vervangen van oude leidingen kan ervoor zorgen dat de afvoer naar het riool een stuk soepeler gaat.

Huur een professional in

Online kun je genoeg tips vinden om een leiding te ontstoppen en in de winkel zijn er genoeg chemische middeltjes verkrijgbaar. Helaas werken deze tips en middeltjes vaak van korte duur en kunnen deze op de lange termijn juist schadelijk zijn. Je kunt de verstopping beter in een keer goed aanpakken. Huur een specialist in om jouw leidingen te ontstoppen. Zij zorgen voor een professionele ontstopping en zorgen voor optimaal onderhoud van de leidingen. Zo bespaar je zelf tijd en profiteer je van het optimale resultaat.

Een verstopping van de leidingen kun je beter voorkomen dan genezen. Zorg er daarom voor dat je zorgvuldig omgaat met de afvoer van de leidingen. Weet wat je wel en niet kunt doorspoelen om een verstopping te voorkomen. Wanneer je toch te maken hebt met een verstopt riool is het noodzaak om een specialist in te huren. Zij zorgen binnen de kortste keren voor een professioneel resultaat en een goede doorgang van de leidingen.

Wilt u graag meer informatie? Bezoek dan de website van Spoedservice Duurzaam Verwarmen Haarlem

Delen