Nog dit jaar asbest verwijderen? Waarom dit een belangrijke beslissing is!

De markt voor het verwijderen van asbestdaken is al jarenlang flink in beweging. Logisch, want het weghalen van asbest is noodzakelijk als het asbest in open aanraking met de lucht binnen of buiten staat, is verplicht gesteld door de overheid. Helaas zijn voor het asbest verwijderen geen gemeentelijke subsidies meer beschikbaar. Deze waren er wel tot 2020 en maakten het aanmerkelijk goedkoper om het asbest bij je thuis, of bij jouw bedrijf, veilig en zorgvuldig te laten verwijderen.
Overweeg je om bij jouw woning of je bedrijfspand ook het asbest te laten weghalen, dan is het toch slim om het asbest verwijderen nog dit jaar te doen. Maar waarom? Wat maakt het op korte termijn laten saneren van asbesthoudende daken en materialen aantrekkelijk? In dit blog leggen we het je uit!

Lege subsidiepotjes? Ja, maar toch is snel jouw asbest verwijderen slim!

Hoewel de subsidiepotjes van de overheid sinds 2020 echt leeg zijn en er voor het weghalen van asbestdaken geen vergoedingen meer gegeven worden, is het toch aan te raden om bij asbest in je dak of schuur dit op een zo kort mogelijke termijn te laten saneren door een asbestverwijderingsbedrijf. De reden hiervoor is tweeërlei. Ten eerste hebben asbestsaneerders het bovengemiddeld druk, groeien de wachtlijsten en nemen de wachttijden daarmee flink toe. Wil je nu een asbestsaneerder inplannen dan is er, afhankelijk van de regio in Nederland waar je woont, al snel zes maanden tot een jaar wachttijd vanwege de grote drukte van dit moment. De volle agenda van saneringsbedrijven leidt tot een tweede probleem waar veel particulieren en bedrijven tegenaan hikken. De prijzen van het laten saneren van asbest lopen namelijk, door de grote vraag, al een tijd lang geleidelijk op. Asbestsaneerders kunnen de prijs opschroeven, doordat de vraag naar hun diensten groot is en de komende jaren vermoedelijk nog groter wordt. Want in 2028 moeten alle asbestdaken waarbij het asbest in contact met de buitenlucht of binnenruimte staat, wettelijk gesaneerd zijn. Zeker voor bedrijven, maar ook voor veel particulieren, is het daarom inmiddels alarmfase 1. Wil je nog een enigszins acceptabel prijs betalen voor de asbestsanering in jouw woning of bedrijfspand, dan kun je het beste op zo kort mogelijke termijn een afspraak maken met een saneerder bij jou in de buurt. Wacht je hier nog langer me, dan betaal je straks veel meer dan nodig is.

Vraag meerdere offertes op

Ga je definitief voor asbestsanering? Zorg er dan voor dat je bij enkele saneerders bij jouw in de regio offertes op vraagt. Kies minimaal voor drie offertes. Dan kun je goed onderling prijzen vergelijken en de beste deal sluiten!

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van ASE Asbest Sanering Eemnes.

Delen